Professionals

Op basis van ervaringsdeskundigheid staat Leven met blaas- of nierkanker mensen bij in verschillende fasen van hun ziekte. De vereniging geeft steun, informatie en behartigt hun belangen. Leven met blaas- of nierkanker staat voor goede zorg in samenwerking met professionals.

Huisarts

Iemand die net de diagnose blaas- of nierkanker heeft gekregen, weet niet wat hem overkomt. Huisartsen kunnen patiënten helpen door mogelijkheden van behandeling en zorg door behandelaar en ziekenhuis te bespreken. Door samen te beslissen wat passend is bij de ziekte en zorgbehoefte van de patiënt. Om huisartsen hierbij te helpen, hebben wij de brochure ontwikkeld voor professionals in de eerstelijnszorg.

Bestel de brochure voor professionals

Professional in het ziekenhuis

Als uroloog of urologisch/oncologisch verpleegkundige bent u meestal degene die de patiënt informeert over blaas- of nierkanker ter voorbereiding op de behandeling. Soms hebben patiënt en naasten op dat moment al behoefte om te praten met lotgenoten. Dan kan het voor hen heel waardevol zijn om van u informatie te krijgen over de patiëntenvereniging specifiek voor zijn of haar ziekte. U kunt hiervoor gebruik maken van onze informatiematerialen:

  • Brochure voor patiënten, art.nr: N27
  • Kaart in gesprek met uw arts en waaier met kwaliteitscriteria, art.nr: NFKL004

Bestel de informatiematerialen

Ook kunt u contact opnemen met een ambassadeur van Leven met blaas- of nierkanker. De ambassadeur geeft u informatie over de vereniging en helpt u vanuit zijn of haar ervaringsdeskundigheid.

Contact met een ambassadeur

Wetenschappelijke onderzoeker

Leven met blaas- of nierkanker wordt graag betrokken bij onderzoek om de kwaliteit van zorg voor patiënten te verbeteren. Wetenschappelijke onderzoekers kunnen bij ons terecht voor het beoordelen van onderzoeksaanvragen. Ook kunt u ons benaderen voor inbreng van patiëntenervaring bij wetenschappelijk onderzoek.

Contact over wetenschappelijk onderzoek