
Online bijeenkomst voor mensen met blaaskanker
04 februari 2022Op donderdag 17 februari 2022 van 16:00 tot 17:00 uur organiseert Erasmus MC Kanker Instituut een online informatiebijeenkomst voor (ex-)patiënten met blaaskanker en hun naasten. Specialisten op het gebied van blaaskankerbehandelingen gaan dan graag met u in gesprek over de nieuwste ontwikkelingen in de urologische kankerzorg.
Voor wie?
De bijeenkomst is bedoeld voor mensen met blaaskanker en hun naasten. Specialisten van de expertgroep Urogenitale Tumoren staan (online) voor u klaar om u te informeren én om uw vragen te beantwoorden. Bent u niet in het Erasmus MC Kanker Instituut in behandeling, maar wel elders? Dan is deze sessie zeker ook interessant voor u. Erasmus MC zorgt voor een live verbinding, zodat u samen met uw naasten vanuit huis kunt kijken en/of kunt deelnemen. U bent van harte uitgenodigd om deze online bijeenkomst bij te wonen, uw vragen te stellen en met de deskundigen in gesprek te gaan.
Panel en programma
Dr. Joost Boormans, uroloog, leidt het gesprek. Er zijn vier clinici aanwezig voor een korte presentatie en het beantwoorden van vragen over diagnostiek en behandeling. Prof. dr. Chris Bangma, uroloog, is aanwezig als deskundige van het panel.
Onderwerpen
- Welke begeleiding krijg ik als patiënt met uitgezaaide blaaskanker? Denise Kooper, oncologie verpleegkundige.
- Kan ik veilig mijn blaas behouden? Dr. Martine Franckena, radiotherapeut-oncoloog.
- Is het mogelijk een blaas te verwijderen en stoma te maken met de robot? Drs. Danielle van Diepen, uroloog-oncoloog gespecialiseerd in robot chirurgie.
- Immuuntherapie bij uitgezaaide blaaskanker; wat is de werking en wat zijn mogelijke bijwerkingen? Dr. Debbie Robbrecht, internist oncoloog.
Deelnemen
Wilt u aan deze online bijeenkomst deelnemen? Stuur dan een bericht naar patientenseminar@erasmusmc.nl. U ontvangt daarna van Erasmus MC een e-mail met een hyperlink die u toegang geeft tot de bijeenkomst. De hyperlink werkt vanaf 15:50 uur. U kunt als u wilt ook anoniem deelnemen; u hoeft uw camera niet aan te zetten.
Vragen aan het panel?
Uw vragen kunt u via uw microfoon of via een chatbericht stellen aan de deskundigen, eventueel zonder uw naam te noemen. Mocht het niet lukken om tijdens de online bijeenkomst een antwoord te geven op uw vraag via de chat, dan ontvangt u uiterlijk een week na de bijeenkomst een reactie van de desbetreffende deskundige.
Deze online informatiebijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door het Academisch Centrum Urogenitale Tumoren (Erasmus MC Kanker Instituut) in samenwerking met Ipsen Pharmaceutica en Janssen Oncology.