Nieuwe peiling: iemand dicht bij u met kanker, hoe is dat voor u?
13 december 2022

Vandaag, 13 december, openen NFK en Leven met blaas- of nierkanker de nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling ‘Iemand dicht bij je met kanker, hoe is of was dat voor jou?’. Met dit onderzoek willen wij achterhalen hoe we nog beter kunnen opkomen voor de belangen van naasten van mensen met blaas- of nierkanker.

De vragenlijst is speciaal bedoeld voor naasten van mensen met kanker. Iedereen die een partner, ouder, kind, vriend(in) of andere naaste met kanker heeft of had kan de vragenlijst invullen. Ook nabestaanden van mensen met kanker.

Want als iemand blaas- of nierkanker krijgt, dan krijgt zijn of haar omgeving daar ook mee te maken. Hoe ervaren mensen het om naaste te zijn van iemand met kanker? Wat hebben zij zelf nodig? En krijgen zij waar ze behoefte aan hebben?
Bent of kent u een naaste? Vul de vragenlijst dan in of stuur deze door.

Waarom deze peiling?

Leven met blaas- of nierkanker is er voor álle mensen die leven met blaas- of nierkanker. Dus ook voor naasten. Door beter te weten wat de behoeftes van naasten van mensen met blaas- of nierkanker zijn, kan Leven met blaas- of nierkanker nog beter opkomen voor hun belangen.

Wilt u uw ervaring delen?

We horen graag uw ervaring. Wilt u die delen? U hoeft uw naam niet in te vullen, dus wij weten niet welke antwoorden u geeft. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. U kunt uw ervaring delen tot 31 januari 2023.

Geef hier uw antwoord