Aandacht voor beweging tijdens Wereldnierkankerdag
01 juni 2020

Op 18 juni 2020 is het Wereldnierkankerdag. Op die dag staan de International Kidney Cancer Coalition (IKCC), Leven met blaas- of nierkanker en internationale patiëntenorganisaties extra stil bij de impact van nierkanker op patiënten en naasten.

Wereldnierkankerdag 2020 staat in het teken van beweging. Lichamelijke activiteit kan het risico op nierkanker verminderen met maar liefst 22%. Ook bij mensen bij wie nierkanker werd geconstateerd, helpt lichamelijke activiteit. Beweging helpt bij de behandelresultaten, het vermindert vermoeidheid, verlicht psychische problemen en verbetert de kwaliteit van leven. Het probleem is dat 3 van de 4 nierkankerpatiënten niet voldoende bewegen.

 

Lees meer en download de gratis bewegingsgids

 

Doe mee aan een video over nierkanker en bewegen

Om meer aandacht te vragen voor nierkanker en beweging roept Leven met blaas- of nierkanker mensen op om een video te maken over hun beweging. Hoe werkt het?
Mensen die willen meedoen, sturen een e-mail of bellen met Leven met blaas- of nierkanker. Zij ontvangen een t-shirt. Met dat t-shirt wandelen en filmen ze 5 tot 10 seconden met de telefoon. Een andere activiteit is ook goed natuurlijk. Aanwijzingen voor het versturen of delen van de video ontvangen deelnemers samen met het t-shirt.

De video’s worden samengevoegd tot één video over bewegen bij nierkanker. En deze video deelt de vereniging met andere organisaties van nierkankerpatiënten in andere landen.

Informatie en bestellen t-shirt:
secretaris@blaasofnierkanker.nl
06 24 40 47 72